ua en ru

"Газпром" очікує зниження експортних цін на газ для країн далекого зарубіжжя

Бюджет "Газпрому" на 2014 р. розрахований з урахуванням того, що середня ціна на газ для країн далекого зарубіжжя знизиться з 387 дол. до 372 дол. за 1 тис. кубометрів

Бюджет "Газпрому" на 2014 р. розрахований з урахуванням того, що середня ціна на газ для країн далекого зарубіжжя знизиться з 387 дол. до 372 дол. за 1 тис. кубометрів, заявив в інтерв'ю журналу "Газпром" заступник голови правління, начальник фінансово-економічного департаменту "Газпрому" Андрій Круглов, повідомляє "Росія 24".

"Зокрема, проект бюджету на 2014 рік сформований виходячи з припущень, що вартість нафти марки Urals зменшиться на 4 дол. за барель і складе 101 дол. (за барель), курс долара США досягне 33,4 руб., середня контрактна ціна реалізації газу в країни далекого зарубіжжя знизиться з 387 дол. до 372 дол. за 1 тис. кубометрів", - зазначив Круглов.

При цьому середня ціна на газ для споживачів у Росії збільшиться на 273 руб. (8,3 дол.) за 1 тис. кубометрів.

"Газпром" вважає, що сприятлива ринкова ситуація і строгий контроль за операційною діяльністю дозволять збільшити EBITDA до кінця 2013 р. приблизно на 10% - до 55 млрд дол. "Завдяки високим фінансовим результатом протягом останніх трьох років "Газпром" входив у трійку найбільших світових компаній з чистого прибутку. Припускаю, що і за результатами цього року "Газпром" знову опиниться серед світових лідерів", - пояснив Круглов.