ua en ru

"Центренерго" в листопаді-грудні закупить 0,5 млн тонн російського вугілля по 80 дол./т

"Центренерго" в листопаді-грудні закупить 0,5 млн тонн російського вугілля по 80 дол./т Джерело фото:twitter.com/Новости Донбасса
Публічне акціонерне товариство "Центренерго" в листопаді-грудні 2014 р. закупить 0,5 млн тонн російського вугілля по 80 дол./т.

Публічне акціонерне товариство "Центренерго" в листопаді-грудні 2014 р. закупить 0,5 млн тонн російського вугілля по 80 дол./т. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

"Дотримуючись розпорядженням уряду щодо вжиття вичерпних заходів диверсифікації джерел постачання енергетичного вугілля, ПАТ "Центренерго" були укладені договори до кінця 2014 року на постачання енергетичного вугілля марки "А" і "П" в обсязі 1079 тис. тонн, з яких 509 тис. тонн - це вугілля російського походження, 250 тисяч тонн з Південно-Африканської Республіки, і 320 тисяч тонн - українського походження", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, вартість українського вугілля, згідно з діючими договорами, становить 850 грн. за тонну без ПДВ і витрат на транспортування, російський вугілля коштує 80 дол. за тонну, ціна південно-африканського вугілля становить 86 дол.

"Враховуючи витрати на навантаження-розвантаження судна, транспортування і інші вартість вугілля з ПАР становить 110-112 доларів", - відзначили в прес-службі.

Нагадаємо, напередодні глава Міненерго України Юрій Продан заявив, що на укладення нового контракту на постачання вугілля не з Російської Федерації знадобиться не менше 1,5 місяці.

При цьому прем'єр-міністр Арений Яценюк доручив Міністерству закордонних справ України Павлу Клімкіну запропонувати варіанти по країнам, які можуть поставити вугілля в Україну.