ua en ru

Група "Альянс" має намір докупити акції Alliance Oil, довівши свою частку в компанії до 100%

Група "Альянс" має намір докупити акції Alliance Oil і довести свою частку в компанії до 100%. Як йдеться в повідомленні Alliance Oil, група оголосила відповідну пропозицію про викуп акцій.

Як зазначається, група пропонує викупити всі звичайні і привілейовані акції компанії, представлені шведськими депозитарними розписками (SDR). До початку викупу група контролює 45% SDR, що представляють звичайні акції, і 7% SDR, що представляють "префи".

Запропонована ціна викупу за звичайну акцію становить 60 шведських крон. За привілейовану акцію компанія пропонує заплатити 313 шведських крон плюс частина квартального дивіденду, що становить 7,5 крони, нараховану за період з 30 листопада 2013 р. (дата закриття реєстру) до дати реєстрації угоди.

SDR, що представляють звичайні і привілейовані акції компанії торгуються на біржі NASDAQ OMX Stockholm. У разі успішного завершення транзакції планується делістинг SDR з біржі.

Alliance Oil Company - вертикально інтегрована нафтова компанія, створена в 2008 р. шляхом злиття НК "Альянс" і нафтовидобувної West Siberian Resources. Працює в Росії і Казахстані, має збутовою мережею на Далекому Сході і Хабаровським НПЗ. В 2012 р. в цілому середньодобовий видобуток компанії становила 53,932 тис. бар. нафти, за рік було видобуто близько 19,7 млн бар. Чистий прибуток Alliance Oil за міжнародними стандартами фінансової звітності (МСФЗ) в 2012 р. зросла на 28,2% - до 420,8 млн дол. Загальна виручка Alliance Oil в 2012 р. збільшилася на 11,8% і склала 3,45 млрд дол.