ua en ru

Кабмін постановив з 1 липня продавати газ для потреб релігійних організацій за півціни

Кабінет міністрів України постановив з 1 липня 2014 р. продавати природній газ для потреб релігійних організацій за півціни (з коефіцієнтом 0,5).

Кабінет міністрів України постановив з 1 липня 2014 р. продавати природній газ для потреб релігійних організацій за півціни (з коефіцієнтом 0,5). Про це йдеться у постанові уряду № 198 від 21 травня 2014 р.

Так, Кабмін доручив установити, що з 1 липня 2014 р. природний газ для потреб релігійних організацій (крім обсягів, що використовуються для провадження виробничо-комерційної діяльності) та суб'єктів господарювання, які виробляють теплову енергію, у тому числі блочних (модульних) котелень, установлених на дахові та прибудованих (з урахуванням обсягу природного газу, що використовується для виробництва та надання релігійним організаціям послуг з опалення і постачання гарячої води, за умови ведення такими суб'єктами окремого приладового та бухгалтерського обліку тепла і гарячої води), реалізується за ціною, яка визначається НКРЕ, шляхом множення встановленого нею максимального рівня ціни на природний газ, що реалізується промисловим споживачам та іншим суб'єктам господарювання, на коефіцієнт 0,5.

Також, згідно з постановою, теплова енергія та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для потреб релігійних організацій (крім обсягів, що використовуються для провадження виробничо-комерційної діяльності) оплачуються релігійними організаціями за тарифами, встановленими уповноваженими органами з урахуванням ціни природного газу, визначеної НКРЕ передбаченими у цій постанові.