ua en ru

Менеджер Курченко готується очолити держрезерв нафтопродуктів, - джерело

Колишній директор "Феодосійського підприємства із забезпечення нафтопродуктами" (ФПЗНП) Володимир Кузенков очолив "Підприємство по забезпеченню нафтопродуктами", яке було створене шляхом реорганізації ФПЗНП після анексії Криму. Про це повідомило джерело в Міненерговугілля, до сфери управління якого входило ФПОНП, а тепер входить новостворене підприємство.

За словами джерела в міністерстві, нове підприємство стало правонаступником ФПЗНП і на його баланс передані його фінансові активи. Напрями діяльності та завдання новоствореного підприємства поки точно невідомі.

"Не виключено, що підприємство Кузенкова отримає в управління державний резерв нафти і нафтопродуктів. Створення такого резерву може стартувати з обсягів технологічної нафти, выкачанной "Укртранснафтою", - повідомило джерело в Міненерговугілля на умовах анонімності.

Раніше повідомлялося, що галузеве відомство під тиском громадськості було змушене відмовитися від підтримки лобіюється "Укртранснафтою" проекту технологічної переробки нафти на Кременчуцькому НПЗ "Укртатнафта", запропонувавши створити на базі цих обсягів (606 тис. т нафти) стратегічний державний резерв.

Зазначається, що діяльність Ст. Кузенкова на посаді директора ФПЗНП в 2011-2014 рр. супроводжувалася низкою скандалів, пов'язаних з контрабандними поставками нафтопродуктів через цей державний термінал. В кінці 2011 р. оператором даних поставок була компанія "Альматея", а в 2012-2013 рр. Феодосійська нафтобаза стала найбільшим напрямком поставок для компанії "Газ Україна 2020", що входить в холдинг ВЕТЕК Сергія Курченко.