ua en ru

Нафта Brent подешевшала з початку дня помітніше, ніж нафта WTI

Нафта Brent подешевшала з початку дня більш помітно, ніж нафта WTI. Станом на 13:35 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):

- IPE Brent Crude (січень) - 111,03 (-0,28) при діапазоні котирувань 110,93-111,55;
- Light, Sweet Crude Oil (січень) - 92,18 (-0,12) при діапазоні котирувань 92,09-92,36.

Нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet сьогодні торгуються в негативній ціновій зоні. Нафтові котирування знижуються через технічну корекцію в умовах низької біржової активності в зв'язку зі святковим неробочим днем в США, де сьогодні відзначають федеральний свято День подяки.

За підсумками попереднього торгового дня нафта Brent подорожчала на очікуваннях скорочення поставок нафти країнами ОПЕК. Офіційна ціна нафти Brent напередодні підвищилася на 0,4% і досягла максимального значення за сім тижнів - 111,31 дол./бар. В результаті сьогодні інтерес до її покупок сьогодні технічно ослаб і сформувалася спекулятивна премія для закриття довгих позицій.

Тим часом нафти WTI напередодні подешевшала четвертий раз поспіль-за подальшого збільшення в США комерційних запасів сирої нафти. Офіційна ціна нафти WTI (Light Sweet) впала на 1,4% і опустилася до майже шестимісячного мінімуму - 92,30 дол./бар. За чотири сесії (27, 26, 25 і 22 листопада) офіційна ціна нафти WTI впала на 3,14 дол. (-3,1%), забезпечивши технічно привабливі умови для відкриття довгих позицій. Однак нафта WTI сьогодні продовжує дешевшати, чому сприяє відсутність торгової сесії на біржі NYMEX.

У зв'язку зі святковим неробочим днем в США операції з нафтовими ф'ючерсами Light Sweet сьогодні здійснюються тільки в електронній торговій системі CME GLOBEX, а їх результати будуть враховані за підсумками торгового дня 29 листопада.