ua en ru

Нафта на світових ринках незначно дорожчає після падіння

Нафта на світових ринках незначно дорожчає після падіння Джерело фото:facebook.com/РБК

Світові ціни на нафту в п'ятницю, 16 січня, ростуть після зниження напередодні, повідомляє РБК.

Станом на 7:41 за київським часом лютневі контракти на WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі торгуються на рівні 46,70 дол. за барель, що на 0,45 дол. більше, ніж на закритті торгів 15 січня.

Напередодні ф'ючерси впали на 2,23 дол. - до 46,25 дол. Вартість березневих поставок нафти WTI на цей же час склала 47,19 дол. за барель (зростання на 0,46 дол.).

Березневі поставки нафти сорту Brent на лондонській біржі ICE Futures Europe до 7:41 за київським часом коштували 48,72 дол. за барель (на 0,45 дол. більше ціни закриття в четвер). Термін дії лютневих контрактів закінчився 15 січня, до закриття торгів вони подешевшали на 1,02 дол. - до 47,67 дол.

Ціни на нафту можуть продемонструвати найтриваліший з березня 1986 р. період тижневих падінь, пише Bloomberg. Імовірність такого сценарію висока на тлі скорочення прогнозу ОПЕК щодо попиту на сировину і зростання побоювань з приводу надлишку пропозиції на глобальному ринку, який спричинив обвал нафтових цін.

Ф'ючерси на нафту WTI можуть подешевшати восьмий тиждень поспіль, зазначає агентство. Днем раніше ОПЕК знизила прогноз попиту на свою нафту у 2015 році до 28,8 млн барелів на добу, що є мінімальним значенням за останні 12 років.

Нагадаємо, ціна нафтового кошика ОПЕК другий звітний день поспіль залишається нижче 42 дол./бар.

WTI