ua en ru

Нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet торгуються без загальної тенденції

Нафтові ф'ючерси Brent і Light Sweet в даний час торгуються без загальної тенденції. Так, котирування нафти Brent помірно ростуть, у той час як котирування нафти WTI (Light Sweet з початку дня знижуються, але залишаються вище цінової позначки 95 дол./бар.

Станом на 14:30 за київським часом ціни по операціях з нафтовими ф'ючерсами складали (дол./бар.):
- IPE Brent Crude (січень) - 110,50 (+0,42) при діапазоні котирувань 109,65-110,60;
- Light, Sweet Crude Oil (січень) - 95,20 (-0,24) при діапазоні котирувань 95,02-95,45.

Негативна динаміка в цінах по операціях з нафтою WTI викликана її технічними продажами. Напередодні нафта WTI подорожчала помітно, через що інтерес до покупок ослаб. Так, напередодні нафта WTI додала в ціні 1,6%, забезпечивши сьогодні спекулятивну премію для закриття довгих позицій.

Тим часом котирування нафти Brent ростуть, що викликано завершенням технічної корекції і скороченням коротких позицій. Сьогодні котирування нафти Brent досягли нового максимуму за п'ять тижнів, піднявшись до цінової позначки 110,60 дол./бар.

Покупки нафти Brent також обумовлені відсутністю новин з Женеви про успішне просування переговорів з Іраном щодо його ядерних досліджень, що дозволило б послабити економічні санкції проти цієї країни. Тегеран згоден на контроль його ядерних розробок міжнародним співтовариством. Проте Франція наполягає на повному припинення Іраном робіт по збагаченню урану.

Напередодні нафта на біржах подорожчала на очікуваннях підвищення глобального попиту на енергоносії. За підсумками торгів 21 листопада 2013 р. офіційна ціна нафти Brent досягла максимуму за п'ять тижнів - 110,08 дол./бар., а офіційна ціна нафти WTI досягла максимуму за три тижні - 95,44 дол./бар.