ua en ru

ОПЕК відкинула пропозицію Росії про співпрацю

Міжнародний картель країн-експортерів нафти (ОПЕК) відкинув пропозицію Росії співпрацювати в якості спостерігача. Про це заявив глава російської компанії "Роснефть" Ігор Сечин, передає "Росія 24".

"ОПЕК в даний час нам не представляється єдиною структурою, є група країн, які проводять власну політику в рамках ОПЕК, і змушують з цим погоджуватися всіх інших учасників, і не всі члени ОПЕК витримують виконання рішень, прийнятих самою організацією", - сказав Сєчін.

За словами Сєчіна, дестабілізація нафтового ринку спровокована країнами Близького Сходу з ОПЕК, а справедлива ціна на нафту знаходиться на рівні 60-80 дол. за барель.

Заниження цін можуть пережити лише ряд близькосхідних країн ОПЕК. Глава "Роснафти вважає, що необхідно нове ціноутворення, яке зараз ненадійно і багато в чому залежить і від фінансових гравців, а не тільки ряду країн ОПЕК.

Необхідно підвищити вплив нафтовиробників в ціноутворенні, поліпшити інформаційну інфраструктуру, підвищити оперативність і прозорість біржових угод, вважає Сєчін.

Нагадаємо, сьогодні вранці ціна Brent впала нижче 58 дол. за барель.