ua en ru

ОПЕК збереже квоту на видобуток нафти в разі падіння цін на паливо до 40 дол. за барель

ОПЕК збереже квоту на видобуток нафти в разі падіння цін на паливо до 40 дол. за барель Джерело фото:facebook.com/РБК
Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) не відійде від свого рішення про збереження квот на видобуток нафти, навіть якщо ціни на сировину впадуть до 40 дол. за барель.

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) не відійде від свого рішення про збереження квот на видобуток нафти, навіть якщо ціни на сировину впадуть до 40 дол. за барель. Про це на конференції в Дубаї, заявив міністр енергетики ОАЕ Сухейль Муххамед аль-Мазруі, передає "Росія 24".

За словами міністра, ОПЕК почекає як мінімум три місяці перед скликанням позачергового засідання. Попередня зустріч ОПЕК пройшла у Відні 27 листопада, наступна запланована на 5 червня.

"Ми не готові змінити думку тільки тому, що ціни впали до 60 дол. чи до 40 дол. за барель. Ми не таргетуємо будь-яку ціну, ринок стабілізується сам по собі", - заявив С. аль-Мазруі.

На думку представника ОАЕ, нинішня кон'юнктура не вимагає проведення екстреної наради в ОПЕК.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар ОПЕК Абдулла Аль-Бадрі заявив, що країни Перської затоки повинні продовжувати інвестувати в розвідку і видобуток нафти, незважаючи на падіння цін.