ua en ru

Путін пропонує докапіталізувати "Газпром"

Уряд і Мінфін повинні пропрацювати питання про докапіталізацію Газпрому, заявив президент Володимир Путін на засіданні комісії з розвитку ПЕК в Астрахані.

Уряд і Мінфін повинні пропрацювати питання про докапіталізацію Газпрому, заявив президент Володимир Путін на засіданні комісії з розвитку ПЕК в Астрахані. За його словами, докапіталізація може бути на суму будівництва додаткової інфраструктури на сході Росії. Конкретну суму він не назвав.

В кінці травня Газпром підписав 30-річний контракт на постачання газу в Китай на 400 млрд дол. Тоді Путін заявив, що для виконання цього контракту будуть потрібні сумарні інвестиції в інфраструктуру в сумі понад 70 млрд дол., а голова правління Газпрому Олексій Міллер уточнював, що обсяг російських інвестицій складе 55 млрд дол.

Кошти потрібні для освоєння Чаяндинского і Ковиктинського родовищ у Східному Сибіру, газ з яких буде поставлятися в Китай, а також для будівництва газопроводу "Сила Сибіру". Його протяжність складе 3,2 тис. км, він пройде від Якутії до Владивостока з відведенням на Китай в районі Благовєщенська.

На сьогоднішньому засіданні Путін також виступив за гарантований доступ до газотранспортної інфраструктури всіх виробників газу. Раніше про необхідність доступу до газопроводів, в тому числі до "Сили Сибіру", говорив президент "Роснефти" Ігор Сечин.