ua en ru

Shell в 2014 р. виділить 2 млн дол. Харківській і Донецькій обл. в якості соцінвестицій

Україна і компанії Shell підписали меморандум про взаєморозуміння щодо діяльності у сфері соціальних інвестицій відповідно до угоди про розподіл продукції (УРП) на розвідку, розробку і видобуток вуглеводнів на Юзівській ділянці, розташованій на території Донецької і Харківської областей. Про це повідомляє прес-служба Донецької обласної адміністрації.

Угоду було підписано в присутності міністр енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького і віце-президента Shell з розвідки та видобутку по Україні Грехема Тайлі.

Зазначимо, вчора цей меморандум був підписаний з адміністрацією Харківської області.

У меморандумі визначено підхід до розподілу соціальних інвестицій між регіонами і сферами діяльності на 2014 р.

Відповідно до УРП, на соціальні інвестиції в рамках Юзівського проекту в 2014 р. буде виділено 2 млн дол. Інвестори профінансують соціальні проекти обласного значення в Донецькій і Харківській обл. на суму 500 тис. дол. І ще 1 млн дол. буде виділено на проекти районного та/або сільського значення в тих місцях, де інвестор буде вести геологорозвідувальні роботи.

Проекти для соціальних інвестицій будуть визначені з урахуванням думки консультаційного комітету, в який увійдуть представники Shell, ТОВ "Надра Юзівська", державних органів різних рівнів, місцевих громад та громадських організацій.