ua en ru

Ціна нафти BFOE впала до двотижневого мінімуму - до 78,11 дол. за барель

Ціна нафти BFOE впала до двотижневого мінімуму - до 78,11 дол. за барель Джерело фото:EPA
Ціна умовної північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk) впала до двотижневого мінімуму.

Ціна умовної північноморської нафтової суміші BFOE (Brent, Forties, Oseberg, Ekofisk) впала до двотижневого мінімуму. Нафта BFOE сьогодні подешевшала на 1,32 дол. (-1,7%), а її індикативна ціна на звітну дату 27 листопада 2014 р. офіційно склала 78,11 за бар. Це її найнижчий показник з 14 листопада поточного року, випливає з матеріалів лондонській біржі ICE Futures Europe, де нафта BFOE представлена індикатор IPE Brent Index (BINDEX).

Значення індексу BINDEX відображає середню ціну нафтової суміші BFOE з умовою її постачання через 25 календарних днів, розраховану з урахуванням всіх підтверджених угод. Його значення, стале наступного дня після завершення контрактного періоду для ф'ючерсу IPE Brent Crude відповідного місяця постачання, визначає остаточну ціну закриття для виконання угод по цьому інструменту.

Нафтова суміш BFOE - це кошик основних нафтових марок, що видобуваються на шельфі Північного моря. Нафта BFOE вважається базовим сортом для визначення цін на нафту на ринках Європи і Середземномор'я. У тому числі від ціни BFOE розраховується ринкова вартість російської експортної нафти марки Urals.

Нагадаємо, сьогодні ціна нафтової корзини ОПЕК ледь не відновила свій 4-річний мінімум, опустившись до 73,70 дол. за бар.