ua en ru

Ціна нафти Brent опустилася нижче 58 дол. за барель

Ціни на нафту знижуються через побоювання за зростання світового попиту і високих запасів. Про це повідомляє Reuters.

До 7:40 за Києвом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,08 дол. до 57,83 дол. за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,56 дол. до 52,49 дол.

За чотири попередні сесії нафта подорожчала на 19 відсотків, так як інвестори припускали, що ціни досягли нижчої точки. Але слабкі економічні показники Китаю, одного з найбільших споживачів нафти, викликали на ринку нові побоювання за світовий попит.

"Поштовхом (до зростання), мабуть, послужив ряд повідомлень про зниження капіталовкладень в галузі і числа працюючих бурових установок у США. Хоча настрій на ринку, схоже, змінилося, волатильність залишиться високою", - написали у звіті аналітики ANZ.

Британська нафтова компанія BP і китайська CNOOC Ltd у вівторок повідомили про додаткове скорочення інвестицій у цьому році. Китай опублікував звіт, який показав, що зростання невиробничого сектора економіки країни в січні сповільнилося до шестимісячного мінімуму.

Запаси нафти в США минулого тижня зросли на 6,1 млн барелів, повідомив Американський інститут нафти (API), при прогнозі підвищення на 3,5 млн барелів.

Середовище буде четвертим днем страйку на ряді американських НПЗ, чия потужність складає 10% від загальної потужності нафтопереробки в країні, так як Royal Dutch Shell не змогла домовитися з лідерами профспілки про зарплату співробітників підприємств.

Деякі аналітики припускають, що низькі ціни на нафту стимулюють економічне зростання, яке в свою чергу викличе підвищення попиту на сировину, включаючи нафту. На думку PIRA Energy, світовий попит на нафту цього року зросте на 1,5 млн барелів, але в найближчі півроку пропозиція буде перевищувати попит.

Нагадаємо, вчора ціна нафти Brent вперше за місяць перевищила 58 дол./бар.