ua en ru

Ціни на Brent тримається нижче 79 дол./барель

Ціни на Brent тримається нижче 79 дол./барель Джерело фото:dn.no
Ціни на нафту Brent опустилися у вівторок, 18 листопада, нижче 79 дол. за барель і можуть показати зниження за підсумками шостої торговельної сесії з останніх семи

Ціни на нафту Brent опустилися у вівторок, 18 листопада, нижче 79 дол. за барель і можуть показати зниження за підсумками шостої торговельної сесії з останніх семи, передає Reuters.

До 09:45 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,39 дол. до 78,92 дол. за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,39 дол. до 75,25 дол. за барель.

Венесуела напередодні закликала до зміцнення співробітництва як у рамках картелю, так і з країнами-виробниками, що в нього не входять, в тому числі з Росією, що дало новий поштовх сперечанням про те, як ОПЕК відреагує на засіданні 27 листопада на майже 33%зниження цін на нафту починаючи з кінця червня.

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив в понеділок, що в "дуже скоро" планується проведення глобального екстреного саміту країн-виробників для обговорення питання цін на нафту, а російська Роснефть повідомила, що її голова Ігор Сєчін вирушить до Відня 25 листопада, за два дні до наради ОПЕК.

"Ми не можемо ігнорувати коментарі Венесуели та Росії. Але найважливіший чинник - це які кроки зробить ОПЕК і, в особливості, Саудівська Аравія", - сказав менеджер з продажу на ринках сировини Newedge Japan Кен Хасегава.

Нагадаємо, вчора, 17 листопада, ціни на Brent знизилися до 78,55 дол./барель, WTI - до 75,16 дол./барель.